Smart bostadstjänst

Apropå Medicieffekten: Ibland blir man tårögd av att se nya smarta funktioner som bygger på att någon enskild kreativ person kopplar ihop flera olika tjänster på ett nytt sätt.

Ett lysande exempel:

http://paulrademacher.com/housing/ (klicka på en stad och välj sedan typ av bostad)En 3D-grafik-student i USA har kopplat ihop Googles fina karttjänst med Craigslist internettjänst för försäljning av lägenheter och hus. Så här kan man se mängder av hus och lägenheter som från en helikoptervy över det område man är intresserad av att bo i, vilket lyft för hela mäklarmarknaden!

Vilka andra tillämpningar kan man tänka sig för detta?

Published by

Henrik Ahlén

I am an eHealth Strategist in Stockholm, Sweden I drive eHealth development projects from needs analysis and idea generation to service design and implementation. See my LinkedIn profile: http://www.linkedin.com/in/mrhenrikahlen

2 thoughts on “Smart bostadstjänst”

  1. Alldeles lysande.

    Det är detta som vi kommer att syssla med i framtiden. När “blogg”-verktyg gör det hur enkelt som helst att publicera info, när det kommer att spruta ut info från alla håll, kommer det att finnas stort utrymme för smarta ideer om hur man samlar, filtrerar, aggregerar och kombinerar den.

    Dels likartade data från många olika håll, förstås.

    Men också data av olika slag som kan kombineras till ngt nytt.

    Framtiden är plötsligt hur spännande som helst igen.

Comments are closed.