Podradio smarta index


Tjatar lite om iTunes här, men de har en del smarta gränssnittslösningar. Som jag nämnde tidigare har de nu integrerat podradio i programvaran. Enligt uppgift har de fått över en miljon nerladdningar av podradioavsnitt redan första dagarna. Jag testade deras “iTunes New Music Tuesday” ett veckomagasin som på 8 minuter går igenom den senaste musiken. När man lyssnar kommer det upp en knapp bredvid som visar detta index, med bilder på de skivor som nämns, och man kan då hoppa direkt till det man vill höra om.

Detta känns omedelbart som att “Varför är inte alla radioprogram så här?” Dvs navigerbara via ett visuellt gränssnitt.

Enda jag inte fattar är varför Apple inte lagt till en funktion att man kan köpa just den låten som det berättas om genom att klicka på bilden, vore ju smidigt.

Published by

Henrik Ahlén

I am an eHealth Strategist in Stockholm, Sweden I drive eHealth development projects from needs analysis and idea generation to service design and implementation. See my LinkedIn profile: http://www.linkedin.com/in/mrhenrikahlen